Landekode Usbekistan (Tfn: +998, ISO: UZ)

Nedenfor finder du landekode Usbekistan, sammen med alt det andet, du muligvis har brug for at vide om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og Usbekistan topdomæne, områdenummer til at ringe til et specifikt område inden for Usbekistan. Lidt længere nede på siden har vi også samlet andre fakta om Usbekistan, som f.eks. bruttonationalproduktet (BNP) for Usbekistan, hvor meget areal og befolkning Usbekistan har og så videre.

LANDEKODE 📞

+998

ISO (2)

UZ

ISO (3)

UZB

FLAG

🇺🇿

TOPDOMÆNE

.uz

VALUTAKODE

UZS

Fakta om Usbekistan

Usbekistan har et areal på 448,978 km2 og kan navngives UZ eller UZB ved hjælp af ISO-koder (afhængigt af om du bruger 2- eller 3-bogstavskonventionen). Landekoden for at ringe til Usbekistan er +998, og den officielle TLD er .uz. Befolkningen på Usbekistan er cirka 33 000 000, og det eller de sprog, de taler, er usbekisk. Valutaen, der bruges i Usbekistan er Usbekistansk som (kode: UZS), og bruttonationalproduktet (BNP) er ca. 55,18 milliarder US$.

Stikkontakt i Usbekistan

De typer af stikkontakter der bruges i Usbekistan er Type C. I Danmark bruges stikkontakter af Type K og Type C, det betyder at du sandsynligvis ikke har brug for en rejseadapter at bruge dine danske elektriske apparater i Usbekistan. Her kan du læse mere om stikkontakt Usbekistan og finde en passende rejseadapter, hvor der også er information om hvorvidt elektrisk udstyr fra Usbekistan virker i Danmark, og hvilken adapter der i så fald er nødvendig.

Områdenumre og andre telefonnumre i Usbekistan

Her i tabellen nedenfor finder du områdenumre, bykoder og andre typer telefonnumre, der bruges til at ringe til telefonnumre i Usbekistan. Hvis vi også har oplysninger om telefonnumre til mobiltelefoner i Usbekistan står disse øverst i tabellen. Bemærk venligst, at telefonkoderne inkluderer både landekode og områdenummer og andre præfikser for opkald inden for Usbekistan.

By/typeOmrådekode (inkl. landekode)
Bukara+998-65
Djizak+998-72
Ferghana+998-73
Karakalpakia+998-61
Kashkadaria+998-75
Khorezm+998-62
Samarkand+998-66
Surkhandaria+998-76
Syrdariya+998-67
Tashkent+998-71